Eşti aici
Vinometru
25,00 Lei |
Detalii
- Temperatura optima de folosire a vinometrului si a bauturii supuse determinarii trebuie sa fie in jur de 20°.
Vinometrul este folosit pentru determinarea continutului procentual de alcool (tarie alcoolica) a unei bauturi dupa urmatoarea procedura.
- Vinometrul cu palnia in sus se umple cu bautura de masurat pana la jumatate din inaltimea palniei.
- Se lasa sa curga cateva picaturi prin pipeta de la capatul opus palniei.
- Se intoarce vinometrul si se aseaza cu palnia pe o suprafata neteda absorbanta (sugativa,sevetel,etc).
- Lichidul din capilar se va scurge pana la un anumit nivel care corespunde unei inscriptionari pe capilarul vinometrului;respectiva inscriptionare reprezinta o cifra care indica taria alcoolica a bauturii testate sau,altfel spus procentele volumetrice de alcool din bautura respectiva la temperatura de referinta -20°C.
- Dupa folosire vinometrul se spala atent cu apa.